Om mig


Mit navn er Signe Strømgaard (tidligere Signe S. Simonsen – før jeg blev skilt) og jeg bor i København med mine 2 børn.

Squirrels-02

Jeg begyndte at strikke i 2007, da en ven fortalte mig, det var ikke svært at lære. Hun havde fuldstændig ret. Jeg havde ikke forventer at blive hovedkulds forelsket i strikning. Jeg tænkte det ville bare være en nyttig, praktisk færdighed at have. Jeg havde ikke forestillet mig, at det kunne blive en dybt meningsfuld måde at udtrykke mig kreativt.

Jeg faldt for det enorme kreative potentiale og den stringente logik strikning besidder. For strikketraditionerne og den måde den forbinder mig til andre strikkere – nu og her og tilbage i historien. Og for den måde, folk bruger denne teknisk helt enkle sydsel til at skabe så smukke og  personlige ting ved brug af garn og to spidse pinde.

Ikke længe efter at jeg først lærte at strikke,  begyndte jeg at udregne og skrive mine egne opskrifter og strikke efter dem. På den måde kunne jeg få tingene præcis som jeg helst ville have dem, så det virkede som det næste logiske skridt.

Den samme ven, som sagde, jeg kunne sagtens lære at strikkede viste mig også Ravelry, og derefter var jeg totalt solgt til stranglakrids.

Ravelry inspirerede mig til at tage springet og begynde at udgive mine opskrifter direkte via Ravelry –  og sende dem til online strikkemagasiner.

SignestLeftie(Ravelry hjalp mig også meget til at finde ud af min venstrehåndethed betyder ifht. min strikning. Jeg strikker nemlig spejlvendt, og det har visse konsekvenser.) 

Jeg arbejder nu som selvstændig strikdesigner. Jeg har udgivet design i forskellige internationale online strikkemagasiner som Knitty, Twist Collective og Petite Purls. Jeg har et godt samarbejde med det danske garnfirma Filcolana og så selv-udgiver jeg opskrifter via Ravelry.

Jeg har udgivet 2 strikkebøger Strik til Banditter og Strik til Spilopper. Begge titler har jeg selv udgivet og de findes i klassisk papirform på dansk og som e-bøger på engelsk.

Ud over at designe i strik, så laver jeg også strikkerelaterede illustrationer såsom størrelsediagrammer, maskeillustrationer og strikketekniske “tutorials”.

Jeg oversætter strikkeopskrifter, primært fra dansk til engelsk, og så redigerer/korrekturlæser jeg også andres strikkeopskrifter.

Strikkeillustration

Strikning og strikdesign er min første og største kærlighed, men jeg er også meget glad for, at arbejde med andre aspekter af design og opskriftskrivningsprocessen – og især arbejde med andre strikdesignere og være en del af deres proces. Jeg synes det gør mig til en bedre strikkdesigner selv. Og så er jeg en kæmpe strikkenørd, som  finder næsten alle aspekter af strikning og strikdesign spændende at tale om og lommefilosofere over.

 

 

 

 

Du er velkommen til at kontakte mig via nedenstående kontakt-form:

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mailadresse (skal udfyldes)

Emne

Din besked